Menno Ouweneel

Over mij​

In mijn werkervaringen ben ik dus voornamelijk bezig geweest met marketing strategie en business development.

Wat betekent marketing strategie volgens Menno Ouweneel?
Marketing strategie is dat je als bedrijf bewust de volgende zaken op orde hebt en inzet:

Product / Markt / Concurrentie​
Doelgroep / Boodschap / Kanalen​
Value proposition Canvas
Toepassen van de BITSING methode (funnel methodiek)
Data analyse / conversie KPI​

Levensloop

Geboren in het midden van Nederland en met een passie om de wereld te ontdekken ben ik een Nederlander met een wereldwijde interesse. Dat verklaart mijn directheid, creativiteit en aanpak én niet te vergeten mijn voorkeur om veel te zeilen.

Ik houd van internationaal zaken doen en alle uitdagingen te omarmen die daarbij horen. In de afgelopen jaren heb ik veel mogen reizen en op internationale evenementen gesproken om onze producten te vertegenwoordigen. Sommige van deze evenementen heb ik met een team georganiseerd om zo de kracht van kleine start-ups op grote evenementen te bundelen, met groot succes! Op die manier heb ik mijn horizon voor opdrachten verbreed naar Europa en kijk ik verder dan de eigen landsgrenzen.
Mijn hele volwassen leven ben ik gemotiveerd om innovatie en verandering te beet te pakken. Te kijken naar kansen en deze te benutten voor een groter belang dan alleen mijzelf. Dit startre met het opzetten van een bedrijf in mijn studietijd waarin ik (samen met een vriend) de eerste in Nederland was in het aanbieden van gefilterd internet en een grote online community voor jongeren. Na succesvolle verkoop ben ik, samen met mijn vrouw, gaan reizen over de wereld waarin we een periode vrijwilligerswerk hebben gedaan om inhoud te geven aan waar we in geloven. Op die manier ontdekten we samen de schoonheid van onze planeet, leerden we verschillende culturen kennen en accepteerden we dat verandering een constante is die je moet leren gebruiken.

Na 5 jaar reizen, levenservaring op doen en vader worden van 3 dochter ben ik 14 jaar werkzaam geweest bij een software bedrijf waar ik voornamelijk de marketing en innovatie binnen het bedrijf succesvol heb mogen opzetten. Naast de offline marketing in de vorm van evenementen en beurzen hebben we ons juist toegelegd op lead nurtering en marketing automation wat direct resultaat opleverde.  En nu weet ik dat het tijd is om als ZZP-er aan de slag te gaan, om marketing strategie bij elke bedrijf te helpen vormgeven en uit te rollen, die dat maar wilt.

Heb ik je interesse gewekt?

Laat het me weten wat ik wellicht voor je zou kunnen betekenen.

Marketing strategie:


💡 Lead generation strategy;
💡 Market penetration;
💡 Marketing automation
💡 CTA strategy;
💡 Branding/corporate;
💡 Content-/ video-/ online-marketing.

Business development:​

✅ Market Entry;
✅ Market validation;
✅ Proof of concept delivery;
✅ Minimal Viable Product;
✅ Startup/Scale up mentality;
✅ Tam/Sam analysis.

Waarom Menno?​

Mensen die met Menno samenwerken houden erg van de combinatie van professionalisme, toewijding en ontspannen zijn persoonlijkheid.

Het zijn ook deze karakteristieken die hem helpen om waarde te leveren aan een bedrijf en een positieve inbreng te hebben bij de mensen.

Samenwerken met Menno betekent: Enthousiasme, creativiteit, toewijding, waarde gedreven, altijd kijken naar het grotere plaatje met focus op de lange termijn, relaties die blijven, zelfs nadat de opdracht is afgelopen.

Vergeet niet dat de energie en humor van Menno aanstekelijk zijn en een positieve aandeel in het team levert

Enthousiast

Humor

Creatief

Waarde gedreven

Marketing strateeg

Klanten aan het woord

“A customer is the most important visitor on our premises; he is not dependent on us. We are dependent on him.”
– Mahatma Gandhi –